Євросоюз виділив 7,2 млрд. євро на боротьбу з глобальним потеплінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз виділив 7,2 млрд. євро на боротьбу з глобальним потеплінням

Казна та Політика
130
Лідери ЄС погодилися в п'ятницю виділяти по 2,4 млрд. євро ($3,6 млрд.) на рік до 2012 р., аби допомогти бідним країнам в боротьбі з глобальним потеплінням. Таким чином вони спробували врятувати свій імідж головних борців із зміною клімату і сприяти нормальному перебігу переговорів в Копенгагені, заявив прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт після двох днів важких переговорів на саміті в Брюсселі.
З 2010 по 2012 рр. Європа виділятиме на ці цілі $2,4 млрд. Великобританія, Німеччина і Франція внесуть приблизно по 20% кожна.
При цьому країни ЄС готові узяти на себе зобов'язання зменшити на 30% обсяг парникової емісії за умови, що подібні зобов'язання візьмуть на себе також інші розвинені країни світу. ЄС раніше в однобічному порядку зобов'язався знизити викиди до 2020 р. на 20% порівняно із 1990 р., тим самим узявши на себе лідерство в боротьбі із зміною клімату.
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу висловив сподівання, що зусилля ЄС будуть підтримані іншими членами світової спільноти.
Прем'єр Британії Гордон Браун і президент Франції закликали членів міжнародного форуму напрацювати протягом півроку угоду, що передбачає скороченні квот на емісію парникових газів", а також позначили нову мету - зменшення на чверть обсяг вирубки лісу до 2015 року.
"Кліматичні" гроші ЄС підуть до загального глобального фонду з річним обсягом в $10 млрд. для короткострокової допомоги бідним країнам, переважно африканським, в адаптації до наслідків глобального потепління до висновку і набуття чинності нового договору про дію на клімат, про який зараз ведуться переговори в Копенгагені.
Тим не менше, прийняття угоди затягується, оскільки найбільші світові економіки США і Китаю не квапляться брати на себе аналогічні зобов'язання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас