Тимошенко сподівається, що президент відкличе вето на закон про фінансування Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається, що президент відкличе вето на закон про фінансування Євро-2012

Казна та Політика
238
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що після рішення УЄФА про право чотирьох українських міст - Києва, Донецька, Львова, Харкова - приймати матчі чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, президент Віктор Ющенко відкличе вето на закон про фінансування Євро-2012.
"Я дуже вірю, що після такої перемоги України (...) президент відкличе своє вето щодо закону про фінансування Євро-2012. Тому що зараз не потрібно влаштовувати фінансовий голодомор, а потрібно відкрити всі дороги для підготовки України до Євро-2012", - сказала вона на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Прем'єр підкреслила, що в законі про фінансування Євро-2012 "передбачений той ресурс і те джерело, яке абсолютно не має жодного відношення до емісії".
"Це просто політична метушня, яка дискредитувала дуже хороший, якісний закон, тому що він повинен фінансувати Євро-2012 за рахунок доходів Національного банку, які згідно із законом про Нацбанк є одночасно доходами бюджету. А враховуючи великий обсяг рефінансування комерційних банків, (...) такий дохід Нацбанку сьогодні становить значно більше 15 млрд грн.", - сказала Тимошенко.
Як повідомлялося, закон про фінансування підготовки до Євро-2012 набув чинності 15 жовтня поточного року: закон був підписаний главою парламенту та опублікований в офіційній пресі.
Положеннями законодавчого акту передбачається перерахування Нацбанком до держбюджету протягом трьох днів з дня його набуття чинності не менше 3,4 млрд грн. Ще 3,4 млрд грн. має бути перераховано НБУ до 20 жовтня і 3 млрд грн. - до 10 грудня.
Президент України оскаржив подолання вето на цей закон в Конституційному суді. Згідно із текстом подання президента до КС, прийняті парламентом поправки до державного бюджету і в закон про Нацбанк передбачають авансове фінансування центральним банком бюджетних витрат і зажадають здійснення додаткової емісії, що призведе до прискорення темпів інфляції і зриву курсу гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас