Ціна банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна банківської таємниці

Казна та Політика
1262
Те, що в очах мільйонів багатих людей по всьому світу саме Швейцарія продовжує асоціюватися з найбільш надійним місцем на Землі для зберігання капіталів - річ загальновідома. І хоча за останні роки, під тиском податкових служб різних держав, "швейцарським гномам" і доводилось, згнітивши серце, робити окремі виключення зі своїх принципів, все ж відчуття острівця спокою, де можна без побоювання зберігати свої гроші, не афішуючи їх кількість і походження, у більшості інвесторів доки зберігається. У скільки ж може обійтися його втрата?
Один з авторитетних швейцарських економічних інститутів ВАК Basel Economics не так давно опублікував власні оцінки чинника банківської таємниці в рамках загальної фінансової системи країни. Повна відміна банківської таємниці, як зазначив директор інститут Урс Мюллер, привела б до того, що національні банки втратили б близько чверті своїх доходів.
У разі такого негативного сценарію майже всі капітали нерезидентів, розміщені в швейцарських банках, були б відкликані. Виходячи із слів Ура Мюллера, можна зробити висновок, що кожен четвертий франк швейцарські банки заробляють саме завдяки банківській таємниці. Отже, ось вона - реальна ціна мовчання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас