Ціна золота може знизитись на наступному тижні на фоні зростання долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота може знизитись на наступному тижні на фоні зростання долара

Банківські метали
705
Ціна золота може знизитися наступного тижня, оскільки відновлення долара США підштовхує деяких інвесторів до продажу металу після того, як його вартість досягла рекордних рівнів, повідомило агентство Bloomberg.
Одинадцять із 22, або 50% опитаних агентством трейдерів, інвесторів і аналітиків, чекають зниження цін на дорогоцінний метал. При цьому дев'ять респондентів прогнозують підвищення його вартості і ще дві людини зайняли нейтральну позицію.
Негативно вплинуло на інвесторів також те, що центральний банк Південної Кореї назвав золото "міражем" і повідомив, що, швидше за все, більше не купуватиме дорогоцінний метал.
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали подорожчання золота, проте їхній прогноз не виправдався. Вартість золота з постачанням в лютому на Comex з понеділка по четвер впала на 3,6%, а з початку торгів в п'ятницю зросла на 1,4% - до $1141,8 за унцію.
На Лондонській біржі металів ціна золота з негайним постачанням на поточному тижні опустилася на 1,8% і в п'ятницю торгується на рівні $1140,65 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота за підсумками опитування агентства виправдовувався за підсумками 168 з 291 тижня, відносно яких він проводився, тобто в 58% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас