Профспілки вимагають усунути “дочку” “Нафтогазу” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки вимагають усунути “дочку” “Нафтогазу”

Енергетика
271
На всіх обл- і міськгазах України йде збір підписів з вимогою до органів влади припинити експерименти над галуззю в розпал опалювального сезону і усунути посередницьку структуру “Нафтогазмережі”. Про це сьогодні на мітингу під Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) повідомив глава галузевої профспілки Олег Агрба.
“Кампанія стартувала на початку тижня. На сьогодні під зверненням трудових колективів підписалися понад 50 тисяч працівників. Найближчим часом вимоги до органів влади підтримають практично всіх газівників країни. Ми наполягаємо на скасуванні постанов Кабінету міністрів N775 і N1241, якими прикриваються рейдерські атаки на газові господарства”, - відзначив О.Агрба, якого цитує прес-служба Профспілки працівників газових господарств України.
“Сьогодні ми пікетуємо НКРЕ - бо саме цей орган за останні півтора роки свідомо не переглядав тарифи обл- і міськгазам, фактично доводив галузь до банкротства. Зрозуміло для чого це робилося. Потрібно було знищити створювану десятиліттями систему, щоб розчистити шлях для нового посередника - “Нафтогазмережі”, - заявив глава галузевої профспілки.
Агрба вважає, що чиновники НКРЕ мусять понести відповідальність за техногенну ситуацію у Вінницькій області. “В кінці листопада, не маючи законних підстав, кулуарно Комісія відбирає ліцензію у компанії “Вінницягаз” і віддає її філії “Нафтогазмережі”. Сьогодні в області працюють два аварійні номери - 04 і 10-04, люди отримують по дві розрахункові книжки, і при цьому не розуміють, хто приїде до них на виклик в разі аварійної ситуації - філія чи облгаз. Хто відповідатиме, якщо почнуться аварії? Чиновники НКРЕ, Кабінет міністрів, Нафтогаз?” - підкреслив він.
Агрба також заявив, що керівництво НАК “Нафтогаз України” відмовилося від узятих на себе зобов'язань перед профспілками. “По протоколу домовленостей керівники НАК, особисто Олег Дубина, брали на себе зобов'язання, що створення нової структури не призведе до безробіття в галузі. Ціну обіцянкам ми бачимо на прикладі створеної вінницької філії “Нафтогазмережі”, де штатні нормативи передбачають майже двократне зменшення чисельності персоналу порівняно з облгазом”, - відзначив він.
Нагадаємо, напередодні “Нафтогаз” заявив, що вважає неприпустимим нагнітання напруженості навколо процесу передачі газорозподільних мереж на баланс ДП “Нафтогазмережі”, а також використання деякими керівниками профспілок трудових колективів газових підприємств у акціях протесту, тому що для цього немає ніяких передумов.
До цього ДП “Нафтогазмережі” заявляло, що прискорює темпи реалізації проекту повернення державного контролю.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас