Мінтранс затвердив правила розрахунку вартості квитка в маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс затвердив правила розрахунку вартості квитка в маршрутках

Казна та Політика
736
Згідно з наказом Мінтрансзв’язку №1175 від 17 листопада, зокрема, розрахунок тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах проводиться шляхом підсумовування планової собівартості послуг за рік і планового річного прибутку від їх надання, з якого потім віднімаються планові чисті доходи від інших видів діяльності, після чого отриманий результат ділиться на заплановану кількість перевезених за рік пасажирів.
Тарифи на перевезення пасажирів на приміських, міжміських і міжнародних автобусних маршрутах, а також на маршрутах спеціальних автобусних перевезень розраховуються шляхом ділення суми планової річної собівартості послуг і планового річного прибутку від їх надання на запланований пасажирообіг.
Формування тарифів на нерегулярні автобусні перевезення, згідно з документом, відбувається шляхом підсумовування планової собівартості послуги і планового прибутку за дану послугу.
Тарифи на проїзд 1 км у таксі розраховуються шляхом ділення суми планової собівартості пробігу 1 км таксі та планового прибутку на 1 км на плановий коефіцієнт платного пробігу таксі.
Даний коефіцієнт складає 0,8 в містах з населенням понад 1 млн осіб, 0,75 - для міст з населенням від 500 тис. до 1 млн осіб, 0,7 - для міст з населенням до 500 тис. жителів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас