ЦБ Швейцарії починає згортати програму держпідтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Швейцарії починає згортати програму держпідтримки економіки

Казна та Політика
178
Центральний банк Швейцарії заявив, що припиняє покупку корпоративних облігацій. Країна приєднується до інших держав, які починають процес згортання програми із підтримки економіки.
ЦБ, що оголосив про скупку облігації в березні цього року, залишив базову відсоткову ставку на рівні 0,25%, як і прогнозували 16 аналітиків, опитаних Bloomberg. Банк має намір продовжити "рішучі заходи для запобігання надмірному зміцненню швейцарського франка", - говориться в офіційній заяві ЦБ.
Центральні банки у всьому світі почали поступово відмовлятися від заходів із державної підтримки економіки. І хоча економіка Швейцарії повернулася до зростання в III кварталі цього року, глава банку Жан-Пьєр Рот заявив, що "швидка зміна грошово-кредитної політики буде необачною", оскільки все ще зберігається ризик дефляції.
Швейцарський ЦБ чекає зростання економіки в 2010 році від 0,5% до 1% після того, як в поточному році ВВП країни зменшився приблизно на 1,5%. Інфляція, за прогнозами ЦБ, становитиме в середньому 0,5% в 2010 році, і 0,9% в 2011 році.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас