Податкова міліція України ліквідувала ОЗУ, яка займалась відмиванням коштів на суму понад 20 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція України ліквідувала ОЗУ, яка займалась відмиванням коштів на суму понад 20 млн грн

Казна та Політика
837
Співробітники Головного управління податкової міліції ДПА України викрили організоване злочинне угруповання, що діяло у банківсько-фінансовій сфері та займалося переведенням у тіньовий сектор економіки здебільшого бюджетних коштів, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.
ОЗУ у складі чотирьох осіб спеціалізувалося на обслуговуванні організацій Полтавської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської обл. та Києва. В ході подальшої перевірки вдалося з'ясувати, що кошти були виділені з держбюджету для проведення ремонтних робіт однієї із бюджетних сфер. Однак насправді посадовці привласнили кошти та спрямували на рахунки конвертаційного центру для її легалізації. За такою ж схемою зловмисники працювали і з іншими клієнтами. Всього за час їхньої діяльності через рахунки пройшло понад 20 млн грн.
Під час обшуку податківці вилучили платіжні картки, чекові книжки, бланки, печатки фіктивних підприємств, оргтехніку, комп'ютер з системою "Клієнт-банк" та векселі на суму понад 1,8 млрд грн номіналом від 100 тис. грн до 700 млн грн.
За даним фактом порушено кримінальну справу згідно ч.2 ст.366 КК України. Тривають заходи з відшкодування збитків, завданих державі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас