Ющенко: Тимошенко повинна терміново звернутись до ВР для звільнення Луценка з посади голови МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Тимошенко повинна терміново звернутись до ВР для звільнення Луценка з посади голови МВС

3878
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повинна невідкладно звернутись до парламенту з вимогою звільнення Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ, вважає президент України Віктор Ющенко. Про це говориться в зверненні глави держави до прем'єр-міністра, оприлюдненому на офіційному веб-сайті президента.
"Звернутись до Вас мене змусило значне ослаблення активності боротьби з корупцією і злочинністю. За останні роки Україна значно погіршила свій рейтинг добропорядності: з 99 місця в 2006 році до 146-го в 2009 році. Відповідно до чергового звіту міжнародної правозахисної організації Transparency International про рівень корупції у світі "Барометр глобальної корупції-2009", Україна зайняла останнє місце серед "нових незалежних країн", - говориться в зверненні В.Ющенка.
В зверненні також зазначається, що протягом 10 місяців 2009 року зберігатиметься тенденція до зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (на 13,9%) і притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (на 15,4%).
Зменшення активності боротьби з корупцією відбулось переважно за рахунок органів внутрішніх справ (на 40,2%), кількість притягнутих до відповідальності корупціонерів за матеріалами МВС України зменшилась з 1433 до 858 осіб. Погіршилась якість збору доказів корупційної діяльності. Відсоток закритих адміністративних справ цього року збільшився до 22,3%.
"У той же час кількість злочинів зростає, але їх розкриття щомісяця стає нижчим, і вже досягло, на мій погляд, критичного значення, коли залишаються нерозкритими більше 30% злочинів. Крім того, на 1 грудня поточного року залишилися нерозкритими з минулих років майже 7 тис. навмисних убивств, 18 тис. розбоїв, 216 тис. грабежів і близько 1 млн. 400 крадіжок. А за кожним із цих злочинів стоїть скривджений громадянин України, який чекає захисту від державних правоохоронних інститутів", - зазначає В.Ющенко.
Президент також заявляє, що "свої непрофесійні дії й провальні результати роботи Ю.Луценко намагається перекласти на інших осіб".
"Повинен констатувати, що на сьогодні правоохоронні органи продовжують працювати неефективно. Головне завдання правоохоронної системи, що полягає в безумовному забезпеченні конституційних прав і свободи кожної людини й громадянина, не виконується... З огляду на вищевикладене, пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної Ради України про звільнення Ю.Луценка із посади міністра внутрішніх справ України", - зазначає глава держави у своєму зверненні до прем'єра.
Ю.Луценко очолює МВС із 18 грудня 2007 року. Він уже був міністром внутрішніх справ з лютого 2005 року по грудень 2006 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас