"Нафтогаз" обіцяє працевлаштувати всіх звільнених через передачу газових мереж "Нафтогазмережам" співробітників облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" обіцяє працевлаштувати всіх звільнених через передачу газових мереж "Нафтогазмережам" співробітників облгазів

Казна та Політика
528
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" гарантує працевлаштування у своїй дочірній компанії "Нафтогазмережі" та її філіях всім співробітникам газопостачальних компаній (обл- і міськгази), які будуть звільнені у зв'язку з передачею державних газорозподільних мереж на баланс "Нафтогазмереж".
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Нафтогазу".
Компанія зазначає, що згідно з протоколом домовленостей між "Нафтогазом" і Профспілкою працівників газових господарств від 6 жовтня поточного року всі працівники облгазів, звільнені у зв'язку з передачею державного майна, будуть працевлаштовані в дочірній компанії НАК.
Згідно з штатним розписом, у регіональних філіях "Нафтогазмереж" працюватимуть більш як 80 тис. співробітників.
"Таким чином, кожен співробітник ВАТ (облгазу), що задіяний у газопостачанні, буде працевлаштований у структурі державного оператора газових мереж - ДК "Нафтогазмережі", - сказано в повідомленні прес-служби.
Компанія зазначає, що заробітна плата в "Нафтогазмережах" обмежена тарифною сіткою працівників інших державних газових компаній, що входять до складу НАК, і в середньому вищі від зарплат в облгазах на 30-40%.
"Нафтогаз" вважає неприпустимим використання деякими керівниками профспілок трудових колективів газових підприємств в акціях протесту, оскільки для цього немає ніяких передумов.
"Безпідставні та безвідповідальні дії деяких керівників профспілок провокують трудові колективи на загострення ситуації в газовій галузі, ставлять під загрозу безпеку й безперебійність газопостачання в Україні", - вважає НАК.
Холдинг також підкреслює, що заявлені акції протесту є черговою спробою офшорних власників деяких облгазів та їх підлеглих зберегти контроль над підприємствами й запобігти реформуванню внутрішнього газового ринку.
Повідомляється, що після початку роботи "Нафтогазмереж", керівники ВАТ почали підвищувати рівень заробітної плати своїм працівникам, що є яскравим прикладом тіньового обороту коштів і демонструє наявність прихованих фінансових можливостей для підвищення рівня оплати працівникам галузі.
Як повідомляло агентство, Профспілка працівників газових господарств обіцяє проведення всеукраїнського страйку на знак протесту проти передачі "Нафтогазмережам" державних газорозподільних мереж, що перебувають у користуванні обласних газопостачальних компаній (облгазів).
Кабінет Міністрів постановою №775 від 10 червня вирішив передати газорозподільні мережі 43 підприємств з газопостачання й газифікації (облгазів), що перебувають у власності держави, на баланс одного з дочірніх підприємств "Нафтогазу".
З цією метою НАК створив ДК "Нафтогазмережі".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас