Мінфін США: Програма допомоги банківському сектору TARP продовжена до 3 жовтня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США: Програма допомоги банківському сектору TARP продовжена до 3 жовтня 2010 р.

Казна та Політика
173
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер оголосив про продовження терміну дії програми допомоги банківському сектору TARP до 3 жовтня 2010 р., передає Associated Press.
Гейтнер заявив, що продовження "необхідне для підтримки американських сімей і стабілізації фінансових ринків". На його думку, це дозволить адміністрації президента США підтримати іпотечних позичальників і стимулювати кредитування малого бізнесу.
На сьогодні американські банки, кредитори державних коштів в рамках програми TARP, виплатили скарбниці 71 млрд дол., а з урахуванням нещодавньої заяви Bank of America про намір повернути уряду 45 млрд дол., ця цифра зросте до 116 млрд дол. Гейтнер очікує, що до кінця 2010 р. банки погасять зобов'язання перед урядом на суму 175 млрд дол.
Кілька днів тому адміністрація президента США Барака Обами заявила, що планує скоротити довгочасну оцінку чистих витрат, яких зазнала у рамках програми допомоги банківському сектору TARP. Тепер програма TARP обійдеться казні не більш ніж в 141 млрд дол., тобто на 200 млрд дол. дешевше, ніж очікувалося раніше. Підсумковий баланс програми буде підбито після того, як усі банки повернуть держдопомогу, отриману з жовтня 2008 р. у вигляді капітальних вливань та інших вкладень.
Нагадаємо, наприкінці жовтня адміністрація президента США повідомила про те, що починає згортати ключові проекти в рамках програми порятунку проблемних активів - TARP. До кінця цього року планували закрити три проекти: програму купівлі капіталу, програми фінансової допомоги та цільових інвестицій.
Програма TARP, спочатку відома як "план Полсона" (на ім'я екс-міністра фінансів США), була прийнята конгресом у жовтні 2008 р. До фонду програми з держбюджету було виділено 700 млрд дол. Ініціатори програми планували розчищати баланси банків, викуповуючи на виділені державні кошти "погані" неліквідні активи, однак потім було вирішено направити фонди TARP безпосередньо на рекапіталізацію найбільших фінансових інститутів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас