Обама запропонував новий план із порятунку економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама запропонував новий план із порятунку економіки США

Казна та Політика
976
Президент США Барак Обама представив новий план пожвавлення американської економіки. Під час свого виступу у Вашингтоні глава Білого дому зробив акцент на питаннях підтримки малого бізнесу, а також на боротьбі з безробіттям, повідомляє Associated Press.
За словами Обами, оновлений план розрахований на підвищення добробуту американців, які втратили робочі місця і особисті заощадження в період економічної кризи.
Крім того, президент запропонував виділити близько 150 млрд дол. з федерального бюджету для підтримки та інвестування коштів в малий бізнес. Обама також висловив думку про можливість ліквідації виплати відсотків з державних кредитів, отриманих малими підприємствами.
Крім цього, на думку президента, необхідно виділити кошти для поліпшення інфраструктури країни. У питанні ефективного використання енергоресурсів Обама висловився за надання пільг споживачам, які використовують енергоощадні джерела енергії.
Глава Білого дому також акцентував увагу на високому рівні безробіття в США. На його думку, показник безробіття на рівні 10% є незадовільним для країни в цілому. "Робота ще далека від свого завершення", - вважає Обама. Не дивлячись на те, що збільшення чисельності безробітних в країні і було припинено, США все ще стикаються з труднощами в питанні створення нових робочих місць для населення, яке постраждало від кризи.
Також американський президент зазначив, що США пережили "два складні роки", проте "немає сумнівів в тому, що попереду країну все ще чекає кілька складних місяців".
В своїх попередніх виступах глава Білого дому заявляв, що США більше не загрожує друга Велика депресія, і уточнював, що економіка країни поступово вирівнюється після фінансового колапсу "завдяки низці заходів, вжитих адміністрацією для відновлення економіки". Президент, крім того, закликав американських бізнесменів вкладати більше коштів в національну економіку.
Нагадаємо, попередня реформа Обами в сфері охорони здоров'я викликала напружену полеміку в американському суспільстві і стала у тому числі причиною швидкого падіння рейтингу президента. Крім того, не дуже задоволені американці і зовнішньою політикою глави держави, особливо це стосується істотного збільшення військового контингенту США в Афганістані.
Також громадян Америки непокоять величезні державні витрати і зростаючий дефіцит федерального бюджету. Отже, не виключено, що нову ініціативу Обами чекає не дуже теплий прийом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас