Обсяг поганих боргів компаній Дубаї може збільшитись в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг поганих боргів компаній Дубаї може збільшитись в 2 рази

Казна та Політика
516
Обсяг боргів державних компаній Дубаї, що підлягають реструктуризації, може найближчим часом збільшитись майже удвічі - до 46,7 мільярдів доларів, повідомляє Bloomberg із посиланням на звіт Morgan Stanley.
Такі компанії, як Dubai Holding LLC, Dubai Holding Commercial Operations Group LLC, Borse Dubai Ltd. і Dubai Sukuk Center Ltd. можуть також почати реструктуризацію своїх боргів услід за Dubai World, зазначають в своїй доповіді аналітики Morgan Stanley Мохаммед Джабер і Паоло Баторі. Державний інвестфонд Dubai World минулого тижня заявив про початок переговорів з приводу погашення боргу на загальну суму 26 мільярдів доларів.
Існує вірогідність, що інші держкомпанії "оголосять незабаром про плани з реструктуризації боргів", - вважають Джабер і Баторі.
В понеділок міністр фінансів емірату Дубаї Абдулрахман ас-Салех заявив, що Dubai World може продати частину своїх закордонних активів для забезпечення боргових зобов'язань, проте уряд Дубаї не має наміру реалізовувати свою частку з тією ж метою.
За словами ас-Салеха, в Dubai World є активи у вигляді інвестицій і нерухомості за кордоном, а також в ОАЕ, які можуть бути реалізовані для оплати боргів компанії. Проте міністр фінансів знов заявив, що уряд не виступатиме гарантом з боргів інвестфонду.
Компанія Dubai World наприкінці листопада попросила відстрочення з виплати заборгованості строком на шість місяців у зв'язку із планованою реструктуризацією. Згідно із оцінками експертів Standard & Poor's, холдинг Dubai World в подальші три роки повинен виплатити близько 50 мільярдів доларів, що становить приблизно 70% ВВП всього емірату Дубаї.
Зокрема, одна з компаній конгломерату - девелоперський гігант Nakheel, що займається також масштабними проектами створення штучних островів і освоєнням простору морського шельфу, - повинна була 14 грудня виплатити кредиторам приблизно 3,5 мільярда доларів у вигляді ісламських облігацій ("сукук"), що підлягають погашенню найближчим часом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас