Кудрін вважає, що Росії сьогодні достатньо мати не більше 500 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін вважає, що Росії сьогодні достатньо мати не більше 500 банків

Казна та Політика
218
"Сьогодні я вважаю, що фінансова стабільність дозволяє, аби у нас було 500 банків", - заявив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
При цьому він зазначив, що вважає за необхідне запровадження вимоги до мінімального розміру капіталу банків у розмірі 1 млрд рублів.
Міністр нагадав, що останній раз така вимога до капіталу банків розглядалася, коли приймалося рішення про введення мінімального розміру капіталів банків у розмірі 90 млн рублів. За словами Кудріна, завдання до вимоги ставилось таке, аби через рік законодавчо був закріплений мінімальний розмір капіталу 1 млрд рублів і аби ця вимога набула чинності через п'ять років.
Він відзначив, що в даний час 90% економік підтримується першими 50 банками. В той же час він підкреслив, що якби вимога до мінімального розміру капіталу на рівні 1 млрд рублів почала діяти зараз, то банків, що їй відповідають, залишилося б близько 240-250, а при введенні цього нормативу через п'ять років таких банків могло бути близько 500.
В свою чергу, помічник президента РФ Аркадій Дворкович повідомив журналістам, що доки підвищення вимоги до мінімального розміру капіталів банків до 1 млрд рублів не актуальне. Він підкреслив, що багато що залежатиме від ситуації у фінансовій сфері і від розвитку банківської системи РФ. При цьому Дворкович відзначив, що маловірогідне введення такої вимоги до 2012 року.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас