Двоє банкірів вкрали в Ощадбанку 90 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє банкірів вкрали в Ощадбанку 90 тисяч гривень

Кримінал
2718
В Чернівецькій області набув чинності вирок відносно двох співробітниць однієї з територіальних філій ВАТ "Ощадбанк" - управляючої і завідувача операційної частини, які визнані винними в привласненні коштів банку на загальну суму більше 94 тисяч гривень.
Як повідомляє прес-центр СБУ, співробітниці банківської установи засуджені до позбавлення волі на термін від 3,5 до 4 років, із звільненням від відбуття покарання на 2 роки, з позбавленням права займати матеріально-відповідальні посади на 3 роки. Вони сплатили штраф і завданий банку матеріальний збиток.
Встановлено, що зловмисниці впродовж 2008 року протиправно привласнили кошти банку на загальну суму більше 94 тисяч гривень, у тому числі призначені для компенсацій від знецінення заощаджень вкладників колишнього Сбербанку СРСР.
З цією метою вони сфальсифікували витратні касові ордери, на підставі яких вилучили з банківської каси і привласнили 64 тисячі 300 гривень.
Крім того, користуючись даними реєстрів на осіб, які мають право на отримання компенсаційних виплат із знецінених вкладів, без відома вкладників оформили необхідні для видачі готівки документи і привласнили, таким чином, ще 29 тисяч 726 гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас