Ющенко ветував закон про повноваження КСУ щодо імпічменту Президенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко ветував закон про повноваження КСУ щодо імпічменту Президенту

Казна та Політика
185
Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями закон №4817 "Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень Конституційного суду України, особливостей провадження у справах за конституційними зверненнями і недопущення зловживань правом на конституційне подання" для повторного розгляду Верховною Радою (ВР) України. Про це повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави.
На думку Ющенка, низка положень закону, який був прийнятий парламентом 5 листопада ц.р., не відповідає Конституції України.
Пропозиції Президента під час розгляду закону на пленарному засіданні парламенту представлятиме заступник голови Секретаріату президента - представник Президента в КСУ Марина Ставнійчук.
Нагадаємо, законом, зокрема, визначається форма і зміст звернення парламенту про надання висновку судом щодо дотримання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з посади в порядку імпічменту, термінів відкриття конституційного провадження за цією процедурою.
"Конституційний суд України не пізніше ні за п'ять робочих днів з дня надходження конституційного подання Верховної Ради України, документів і матеріалів, які відповідно до частини третьої цієї статті повинні додаватися до нього, відкриває в позачерговому порядку провадження у справі про надання висновку щодо дотримання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з посади в порядку імпічменту", - мовиться, зокрема, в законі.
ВР прийняла цей закон в другому читанні 5 грудня ц.р. За таке рішення проголосували 286 депутатів з 432 зареєстрованих в залі.
Відповідний законопроект був внесений 10 липня 2009 депутатами ВР Олександром Лавриновичем (фракція Партії регіонів) і Андрієм Портновим (фракція Блоку Юлії Тимошенко).
Раніше депутати вже намагалися врегулювати процедуру перевірки КС ходу розслідування парламентом імпічменту Президенту - відповідний закон був прийнятий 2 вересня 2008 р. Проте Ющенко ветував цей закон, а ВР подолати вето не змогла.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас