"Київенерго" сплатив всі борги за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" сплатив всі борги за газ

Енергетика
242
АК "Київенерго" розрахувалась в повному обсязі за газ для виробництва електроенергії, використаний в листопаді цього року, а також виплатила колишні борги.
Про це повідомили в прес-службі енергокомпанії.
"Компанія перерахувала ДК "Газ України" 170 мільйонів гривень в рахунок сплати за використання газу для отримання електроенергії в листопаді. Як і планували раніше, розрахунки за листопад виконані в повному обсязі. При цьому ми на 5 мільйонів гривень погасили заборгованість минулих періодів", - заявив фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін.
Раніше "Київенерго" стовідсотково розрахувалась з газопостачальними організаціями за так званий "електричний газ", використаний в жовтні. За підсумками грудня енергокомпанія планує також здійснити повний розрахунок згідно за використаний обсяг газу.
"Ситуація із сплатою за паливо для отримання теплової енергії залишається складною. "Київенерго" не має можливості в повному обсязі розраховуватися за паливо. Адже всіх коштів, отриманих від споживачів, не вистачить навіть на сплату палива, не враховуючи інші обов'язкові витрати: податки, зарплати, ремонти. Головна причина такого полягання в тому, що на відміну від електричної енергії, тариф якої формується НКРЕ і є економічно обґрунтованим, тариф на теплову енергію в Києві затверджується міською владою і не має економічного обґрунтування. Як відомо, КМДА тривалий час не компенсує компанії витрати на виробництво тепла, борг столичного бюджету перед "Київенерго" досяг вже 1,3 мільярда гривень", - додав Уткін.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас