Немиря у Вашингтоні просить грошей у МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря у Вашингтоні просить грошей у МВФ

Валюта
572
Віце-прем'єр-міністр України у справах європейської і міжнародної інтеграції Григорій Немиря провів консультації з керівництвом Міжнародного валютного фонду відносно надання нашій країні наступного траншу.
Як повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра, зустріч відбулась в рамках робочого візиту Немирі до Вашингтона.
Сторони обговорили стан і перспективи співпраці між Україною і МВФ і необхідні кроки для виділення наступного траншу МВФ.
В цьому зв'язку Немиря запевнив, що уряд України докладає всіх зусиль для того, щоб виконати зобов'язання перед МВФ, і зазначив, що подальша успішна співпраця з МВФ є надзвичайно важливою для України, оскільки це дозволить нашій країні поступово і упевнено виходити з кризи.
Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд в листопаді 2008 року прийняв рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. дол. З 2008 року Україна отримала вже три транші кредиту МВФ на загальну суму 12 млрд. дол.
Після підписання Президентом України Віктором Ющенком 30 жовтня ц.р. закону про підвищення соціальних стандартів директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив в інтерв'ю західним ЗМІ, що фонд продовжить співпрацю з Україною лише після завершення президентських виборів, які заплановані на січень 2010 року. В той же час, 9 листопада ц.р. Представництво МВФ в Україні повідомило, що фонд готовий до співпраці з Україною за умови досягнення консенсусу всіма гілками влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас