АУБ просить президента ветувати поправки до закону про боротьбу з відмиванням отриманих злочинним шляхом прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ просить президента ветувати поправки до закону про боротьбу з відмиванням отриманих злочинним шляхом прибутків

Казна та Політика
675
Асоціація українських банків (АУБ) звернулась до президента України з обґрунтуванням необхідності накладення вето на поправки до закону про запобігання відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, повідомила прес-служба Асоціації у вівторок.
"Проведений банківським співтовариством аналіз свідчить, що закон не лише не вирішує поставлених перед ним завдань, але і значно ускладнює якісне відстеження операцій, які дійсно можуть бути пов'язані з відмиванням "брудних" коштів", - вказується в прес-релізі.
За оцінкою АУБ, положення ухваленого парламентом закону йдуть в розріз з цілою низкою статей Конституції України і загальновизнаними міжнародними стандартами у сфері протидії відмиванню злочинних доходів.
"АУБ підтверджує своє прагнення до проведення економічних реформ з метою побудови ефективної і дієвої системи запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, і продовжуватиме роботу над удосконаленням даної системи. Саме з цією метою АУБ вважає за необхідне доопрацювати згаданий закон", - резюмується в прес-релізі.
Як повідомлялось, Верховна Рада 6 листопада внесла зміни до закону про протидію і запобігання легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, істотно розширивши перелік суб'єктів первинного фінансового моніторингу.
Закон встановлює обов'язок таких суб'єктів вживати посилені запобіжні заходи відносно клієнтів, діяльність яких свідчить про підвищений ризик проведення ними операцій після легалізації доходів і фінансування тероризму, зокрема в разі встановлення і здійснення ділових відносин з іноземними політичними діячами та іноземними фінансовими установами.
Крім того, закон розширює перелік суб'єктів держфінмоніторингу, який здійснює функції регулювання і нагляду. Йдеться про Міністерство юстиції, Міністерство фінансів, Міністерство транспорту і зв'язку, а також Міністерство економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас