Екс-власник німецьких верфей-банкрутів Wadan Yards заарештований і перебуває в Бутирці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-власник німецьких верфей-банкрутів Wadan Yards заарештований і перебуває в Бутирці

Енергетика
1017
Колишній власник німецьких верфей-банкрутів Wadan Yards у Вісмарі та Варнемюнді (федеральна земля Мекленбург - Передня Померанія) Андрій Бурлаков на минулому тижні був заарештований і зараз перебуває в СІЗО "Бутирка", повідомив німецький журнал Spiegel з посиланням на свої московські джерела.
За даними видання, А.Бурлакова і його ділових партнерів звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах. Розслідування було почато в червні.
Слідство вивчає причетність А.Бурлакова і його партнера Євгена Зарицького, які входили в керівництво "Фінансової лізингової компанії" (ФЛК), до укладення в лютому-серпні 2008 року "договорів позики з фіктивними компаніями без покриття.
"Інтерфаксу" не вдалося зв'язатися з представниками Wadan Yards: телефони А.Бурлакова і директора департаменту зв'язків з громадськістю московського офісу компанії Сергія Бадуліна відключені. У самому офісі на дзвінки не відповідають.
В 2008-2009 рр. ФЛК допустила дефолти, не виплативши відсотки за CLN на $100 млн і за LPN на $150 млн. Мажоритарій компанії - ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК) - заявив, що не готовий брати на себе фінансові зобов'язання ФЛК (ОАК володіє 81,51% її акцій).
Як повідомлялося, А.Бурлаков з партнерами придбали підприємства в липні 2008 р., проте через проблеми із замовленнями і фінансові труднощі в червні після клопотання Wadan Yards на верфях була введена процедура захисту від кредиторів, а 1 серпня Адміністративний суд міста Шверін розпочав їх банкрутство.
В серпні швейцарська Nordic Yards, підконтрольна екс-главі московського офісу Nord Stream (оператор будівництва російсько-німецького газопроводу) Віталієві Юсуфову, придбала верфі за 40 млн євро у тимчасового керівника, призначеного урядом Німеччини. Про купівлю підприємств В.Юсуфов і його батько, член ради директорів ВАТ "Газпром" Ігор Юсуфов до цього домовилися з владою Мекленбурга (влада землі була одним з найбільших кредиторів заводів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас