"Аваль" увійшов у "Топ-100 банків Центральної і Східної Європи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" увійшов у "Топ-100 банків Центральної і Східної Європи"

Фондовий ринок
89
Банк «Аваль» увійшов у «Топ-100 банків Центральної і Східної Європи» рейтингового агентства Standard&Рооr's, що складався виходячи з показника скоригованого капіталу у формі звичайних акцій.
Про це повідомила прес-служба банку «Аваль» з посиланням на заяву агентства Standard&Рооr's.
За інформацією прес-служби банку, рейтингове агентство Standard&Рооr's відзначило поліпшення платоспроможності банків Центральної і Східної Європи за останній рік, зокрема України (рейтинг B/Стабільний/B), Росії (BB-/Стабільний/B) і Казахстану (для іноземної валюти — BB/Позитивний/B; для національної валюти — BB+/Позитивний/B).
Як відзначає Standard&Рооr's , нинішня тенденція у підвищенні рейтингу банків цього регіону знаходиться в яскравому контрасті із ситуацією 1990-х, коли банківські системи багатьох країн були на межі краху через надзвичайно складні умови в економіці і галузі, що призводило до дефолтів і знижень рейтингів. Але у багатьох випадках, навіть будучи підвищеними, нинішні рейтинги повернулися на рівень п'ятилітньої давнини, відзначають фахівці агентства.
Аналітики Standard&Рооr's зазначають, що у підвищенні рейтингів зіграли роль поліпшення економічного і регулюючого оточення, а також продаж державних банків стратегічним іноземним акціонерам.
У «Топ-100 банків Центральної і Східної Європи, включаючи Росію, Казахстан і Україну» крім банку «Аваль» згадані ще чотири українських банки: ЗАТ «Перший український міжнародний банк», КБ «Приватбанк», АКБ «Укрсоцбанк».
До складу «Топ-100» входять банки з 14 країн регіону, але 3 країни представлені найбільше: 29 банків зі списку знаходяться у Росії, 17 — у Польщі і 11 — в Угорщині. До списку увійшли 53 банки з країн, що дають першу хвилю розширення Євросоюзу та свідчать про прогресивні зрушення в економіці і банківській системі цих країн. Інші 47 учасників списку представляють банки України, Росії, Казахстану, Хорватії, Болгарії і Румунії.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас