Зміна грошей закрила всі магазини Північної Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміна грошей закрила всі магазини Північної Кореї

Валюта
782
В Північній Кореї в зв’язку з оголошеною владою країни деномінацію національної валюти паралізована робота майже всіх магазинів, перукарень, ринків і навіть громадських лазень. В країні заморожені будь-які операції за готівковий розрахунок.
Напередодні в Пхеньяні було відкрито лише декілька магазинів і ресторанів, які мають право торгувати за іноземну валюту. Ці заклади обслуговують північно-корейську еліту і закордонних гостей. Крім того, частково паралізована робота транспорту, перервано міжміське автобусне сполучення.
Ринки, станції автобусів міжміського сполучення, перукарні, громадські лазні й інші соціально значущі об'єкти не працюватимуть до наступного тижня, поки не завершиться процедура деномінації північно-корейської вони, повідомляє GZT.RU.
Нагадаємо, напередодні з'явилися повідомлення про те, що північно-корейська вона деномінована. Номінал банкнот скорочений на два нулі, тобто старі 100 вон відповідають 1 новій воні.
Грошова реформа проведена в Північній Кореї вперше з 2002 року. Вона викликала великий ажіотаж в столиці КНДР. Як писали Дні.Ру, у вівторок проїзд до будівлі Банку зовнішньої торгівлі республіки, розташованої в центрі Пхеньяну, був заставлений машинами, на яких приїхали обміняти старі асигнації нові представники різних держустанов.
Одразу після відкриття банку до кас вишикувалися довгі черги. Люди привозять старі гроші в дипломатах і дорожніх мішках і, чекаючи своєї черги, перераховують накопичення за сусідніми столиками. Сумбурна атмосфера свідчить про те, що нинішня реформа стала повною несподіванкою для місцевого населення.
Деномінація вони позбавить громадян Північної Кореї всіх накопичень, ніж вкрай незадоволені жителі країни. На думку деяких політологів, така напружена ситуація в суспільстві може викликати численні акції протесту і акти громадянської непокори населення.
Але джерела в західних дипломатичних колах вважають, що дії північно-корейської влади, не рахуючи закриття магазинів, не матимуть очевидного ефекту. Північна Корея давно є одним з найжорсткіших контрольованих і тоталітарних держав, і в суспільстві майже не зустрічається випадків інакомислення.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас