Шлапак: В Україні необхідно підняти пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: В Україні необхідно підняти пенсійний вік

Казна та Політика
1371
Аби збалансувати пенсійний Фонд, доведеться підняти пенсійний вік як для чоловіків, так і для жінок, оскільки інших способів забезпечити баланс пенсійного фонду не існує, заявив в інтерв'ю для "Дзеркала тижня" заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак.
Шлапак пояснив, що вперше починаючи з 2001-го року, дотація Пенсійного фонду з державного бюджету в 2009 році склала 13 млрд. грн., при цьому довелося списати 6 млрд. грн. заборгованості Пенсійного фонду за результатами 2008 року.
"Уже тоді це мало насторожити: Пенсійний фонд не балансується! Але не насторожило. Отримали відповідь: окрім 13 млрд. грн., які були заплановані в бюджеті-2009, до Пенсійного фонду довелося влити ще близько 15 млрд. грн., які знову-таки (законом про бюджет-2010) доведеться списати. Тобто загальний дефіцит Пенсійного фонду досягне 28 млрд. грн.", - відзначив він.
Крім того, Шлапак нагадав, що ще 14 млрд. грн. знадобиться на виконання закону про зростання соцстандартів. "Таким чином, нам необхідно балансувати не 28 млрд., а 42. Все одно потрібно балансувати. І якщо парламент не повернеться до проблеми Пенсійного фонду обличчям, то буде потрібно надзвичайні заходи", - попередив він.
Вдатися до підняття пенсійного віку доведеться, переконаний Шлапак. "Давайте, як пропонував Пинзеник, піднімати пенсійний вік по три місяці на рік. Можливо, у когось є інші пропозиції. Давайте обговоримо. Але ховати голову в пісок далі не можна", - відзначив він.
Крім того, голова Секретаріату президента акцентував, що необхідно вирішити проблему з пільговиками. "Коли в державі 19 млн. пільговиків, тобто кожен другий працюючий, причому половина з них із забезпечення пільгами прирівнюється до ветеранів війни, ситуація стає неконтрольованою. Коли ми повинні на різні пільги закласти до бюджету понад 100 млрд. грн., а закладаємо три копійки, це повинно закінчитися жорсткими конфліктами", - підкреслив Шлапак.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас