Обама: США не загрожує друга Велика депресія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: США не загрожує друга Велика депресія

Казна та Політика
386
США не загрожує друга Велика депресія, заявив президент США Барак Обама в традиційному зверненні до нації.
За його словами, економіка країни поступово вирівнюється після фінансового колапсу "завдяки низці заходів, прийнятих адміністрацією для відновлення економіки", і тому країні більше не загрожує перспектива кризи фінансової системи.
Основні зусилля, за словами Обами, планується направити на зниження рівня безробіття і створення нових робочих місць - для цього буде висунуто декілька спеціальних ініціатив. В найближчий день президент США озвучить ідеї з прискорення створення нових робочих місць у міру виходу з кризи.
Напередодні Обама провів міжвідомчу конференцію, метою якої стало обговорення конкретних дій, необхідних для подолання безробіття в країні.
Рівень безробіття в США складає 10%, тобто без роботи залишаються близько 16 млн осіб.
Нагадаємо, що рівень безробіття в США в листопаді поточного року несподівано знизився в порівнянні з показником попереднього місяця на 0,2 відсоткового пункту і склав 10%. Аналітики прогнозували, що цей показник не зміниться. Проте не варто забувати, що в жовтні ц.р. рівень безробіття в Штатах склав 10,2%, перевищивши 10-відсоткову позначку вперше з квітня 1983 р.
Період рецесії світової економіки, що почався в більшості країн в 1929 р. і закінчився на початку 1933, вважають періодом Великої депресії.
Велика депресія сильно торкнулася найбільш розвинених країн Заходу, включаючи США, Канаду, Великобританію, Німеччину і Францію. Найбільше постраждали промислові міста, у деяких країнах практично припинилося будівництво. Через скорочення платоспроможного попиту, ціни на сільськогосподарську продукцію впали на 40-60 %.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас