Майже половина росіян згодна на зарплату “в конвертах” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина росіян згодна на зарплату “в конвертах”

Казна та Політика
223
Незважаючи на ризик опинитися на нарах за отримання зарплати “в конверті”, 45% росіян при працевлаштуванні не відмовляться від роботи на таких умовах. Такі результати показало опитування, проведене Дослідницьким центром рекрутингового порталу SuperJob.ru серед 1800 респондентів зі всіх округів Росії.
Згідно з даними опитування, 45% росіян не відмовляться від відповідної посади, навіть якщо організація запропонує зарплату “в конверті”. Частина з них при цьому керується міркуваннями про благополуччя сім'ї. Інші заявляють, що у такому разі вони платитимуть податки зі свого заробітку самостійно. Ризикувати своєю свободою набагато частіше готові чоловіки (53% проти 36% серед жінок). Якщо розглядати вік опитаних, то частіше за останніх на зарплату “в конверті” згодні росіяни 30-40 років (49%).
Тверде “ні” незаконним схемам виплати заробітної плати кажуть 23% росіян. Свою незгоду працювати на таких умовах вони пояснюють тим, що “чорна” і “сіра зарплата не дозволяє “користуватися кредитами під нормальні відсотки”, а також розраховувати на гідну пенсію. Закономірно, що тема пенсій більше хвилює представників старшого покоління, серед яких на роботу із зарплатою “в конверті” не погодяться 30%.
Як не дивно, росіяни, які зараз не мають роботи, вибирали негативний варіант відповіді частіше від тих, хто на сьогодні працевлаштований (24% і 22% відповідно). Майже третині респондентів (32%) важко з відповіддю. За їх словами, рішення залежатиме від розміру зарплати і життєвих обставин.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас