Війна з піратами обійдеться Україні в 30 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна з піратами обійдеться Україні в 30 мільйонів гривень

Казна та Політика
192
Міністерство закордонних справ оцінює обсяг витрат на участь працівників із спецпідрозділу "Альфа" у військово-морській операції Європейського Союзу з боротьби з піратами "Аталанта" в 30 мільйонів гривень на рік.
Про це сказав міністр закордонних справ Петро Порошенко в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".
"Ми погодили з урядом питання бюджетного фінансування участі представників компетентних органів у цьому проекті. Визначено, що поки це буде декілька десятків співробітників антитерористичних підрозділів СБУ. Заздалегідь ми оцінюємо обсяг витрат приблизно в тридцять мільйонів гривень на рік з урахуванням ротації, екіпіровки і всіх витрат, пов'язаних з перебуванням", - сказав він.
Порошенко відзначив, що рішення про участь українських представників у цій операції дає право не лише захистити українські судна і підвищити авторитет України, але і впливати на те, щоб операція "Аталанта" в цьому регіоні була розширена, у тому числі й на користь України.
Нагадаємо, що Служба безпеки України підготувала 25 осіб із спецпідрозділу "Альфа" для участі у військово-морській операції ЄС з боротьби з піратами "Аталанта".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас