Порошенко: РФ не поспішає з демаркацією кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: РФ не поспішає з демаркацією кордону

Казна та Політика
202
Україна наполягає на швидкій демаркації україно-російського кордону, тоді як РФ намагається пов'язати демаркацію сухопутного кордону з делімітацією Азовського моря та Керченської протоки, заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" міністр закордонних справ України Петро Порошенко.
"Позиція російської сторони щодо демаркації полягає ось у чому: їм би хотілося розглядати питання кордону в комплексі - демаркації сухопутної ділянки та делімітації Азовського моря і Керченської протоки", - заявив керівник МЗС.
Позиція України з цього питання є протилежною, заявив Петро Порошенко.
"Наша позиція протилежна. Ми пропонуватимемо російській стороні все ж таки перейти до переговорів щодо демаркації, бо ціною, яку платить Україна за її відсутність, є життя людей. Ми не можемо далі зволікати з демаркацією", - констатував керівник МЗС.
При цьому він визнав, що за останні роки РФ і Україна не наблизилися до компромісу з питань державних кордонів.
"Має бути узгоджена позиція. Із цього питання, я змушений констатувати, у нас із російською стороною її немає. Причому ми від неї далі, ніж були під час останніх переговорів, у яких я брав участь 2005 року. Ми тоді були ближче до компромісу, ніж зараз. Можливо, це наслідок політики нот", - констатував дипломат.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас