У Керчі розкрили канал морської контрабанди дизпалива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Керчі розкрили канал морської контрабанди дизпалива

Енергетика
362
В Керчі співробітники СБУ розкрили схему контрабандної доставки дизельного палива морським шляхом на територію України.
Як повідомляє прес-група Головного управління СБУ в Криму, оперативниками Керченського міського відділу СБУ і співробітниками спецпідрозділу "А" було затримано два маломірні судна при спробі зливу контрабандного дизпалива біля причалу одного з державних підприємств, розташованих у Керчі. Розвантаження вони проводили в темний час доби, щоб уникнути зайвої уваги з боку правоохоронців.
"Закачування контрабандного палива проводилося на якірній стоянці у відкритому морі прямо в трюми катерів, які технологічно не призначалися для перевезення рідких вантажів наливним способом. Більше того, один з кораблів порушуючи технологічні норми і правила безпеки мореплавання, був оснащений додатковими ємкостями для рідин", - відзначили в прес-групі.
За рейс контрабандисти приймали на борт від 20 до 40 тонн пального. З вантажем катери йшли назад і швартувалися до причалу. Привезене паливо розвантажували або в прибулі автоцистерни, або закачували на зберігання в танки судна, яке перебувало у відстої біля даного причалу і також не було пристосоване для перевезення і зберігання рідких і вогненебезпечних вантажів.
Місячні об'єми перевезеного контрабандистами палива варіювалися в межах 100-200 тонн. За попередньою інформацією, завезене таким чином пальне реалізовувалося без яких-небудь документів приватним особам за ціною, яка значно поступається перед ринковою, повідомляє прес-група кримського главку СБУ.
Нині проводяться слідчо-оперативні заходи, вирішується питання про порушення кримінальної справи. Також перевіряється можлива корупційна причетність до фактів контрабанди окремих посадових осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас