5 грудня припинив діяти старий договір по СНО, новий не підписаний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 грудня припинив діяти старий договір по СНО, новий не підписаний

Енергетика
354
Завершився термін дії Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО). Росія і США продовжують в суботу консультації по новому документу в Женеві.
Про це повідомили в МЗС РФ, нагадавши, що нинішній восьмий раунд може продовжитися і наступного тижня, передає ІТАР-ТАРС.
Договір СНО-1 був підписаний 31 липня 1991 р. між колишнім СРСР і США. "Росія і США повністю виконали свої зобов'язання за Договором", - повідомили в міністерстві.
"У відповідності з дорученням президентів РФ і США наближається до завершення інтенсивна робота з підготовки до підписання повноформатного двостороннього договору, що юридично зобов'язує, про заходи з подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, - ідеться в повідомленні МЗС. - Майбутній договір покликаний стати ще однією віхою в справі роззброєння і нерозповсюдження, ознаменувати перехід на вищий рівень взаємодії Росії і США, підтвердити спільність цілей двох країн в питаннях зміцнення взаємної і глобальної безпеки".
Термін дії СНВ - 15 років. Росія і США вирішили про необхідність вироблення нового договору, хоча передбачалося, що старий може неодноразово продовжуватися на п'ять років. Дмитро Медвєдєв і Барак Обама домовилися, що через сім років після набуття чинності нової угоди рівні для стратегічних носіїв у Росії і США муситимуть бути "в межах 500-1100 одиниць і для пов'язаних з ними боєзарядів - в межах 1500-1675 одиниць".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас