Литвин упевнений, що обленерго та облгази мають бути державними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин упевнений, що обленерго та облгази мають бути державними

Енергетика
165
Голова Верховної ради України Володимир Литвин переконаний, що обленерго та облгази мають бути в державній власності. Про це він сказав під час відкриття газопроводу в Рівненській області, повідомила прес-служба В.Литвина.
"Обленерго та облгази мають бути в державній власності. Тоді вони не збагачуватимуть купку олігархів, а працюватимуть на людей. Запаси українського газу також мають бути винятково державною власністю - це проблема національної безпеки держави", - вважає В.Литвин.
Спікер відзначив, що на сьогодні українські міста газифіковані на 80%, а села тільки на 38%.
"Першою проблемою, яку має вирішити влада після завершення всіх політичних кампаній, - це забезпечення енергоносіями, газифікація, насамперед, сільської місцевості. Тоді буде можливість говорити про те, щоб люди поверталися в село з міст, навіть з інших країн", - підкреслив він.
Кажучи про питання ціни на газ, В.Литвин відзначив, що "газову проблему треба вирішувати в системі всіх питань відносин з Росією".
"Якщо не буде системи дружніх стосунків, то в нас газ завжди буде політичним товаром. Та ціна, яка і, насамперед, яка задекларована з українського боку як велика перемога, є абсолютно непідйомною для України", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас