Литвин: Держава має або виконувати свої функції з забезпечення газом, або надати підприємствам можливість самим купувати газ за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Держава має або виконувати свої функції з забезпечення газом, або надати підприємствам можливість самим купувати газ за кордоном

Енергетика
126
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що держава має або виконувати свої функції з забезпечення газом, або надати підприємствам можливість самостійно вирішувати проблему закупівлі газу за кордоном. Про це спікер сказав під час ознайомлення з роботою ВАТ "Рівнеазот" (Рівненськая обл.), повідомила прес-служба Верховної Ради України.
"Держава має або надати право і можливість підприємствам самостійно вирішувати проблему закупівлі газу за кордоном, створивши при цьому можливості для його доставки до України, або виконувати повною мірою свої функції по закупівлі газу для потреб всієї країни, потурбувавшись при цьому, щоб продукція енергоємних виробництв, зокрема, хімічних, мала прийнятну ціну", - сказав В.Литвин.
На думку спікера, одним з варіантів рішення цього питання є виконання всіх державних зобов'язань в частині надання дотацій сільгоспвиробникам.
"Це дозволить хімічним підприємствам почуватися більш-менш упевнено", - відзначив В.Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас