Мінфін сумнівається в рекапіталізації банку "Надра" до 1 січня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін сумнівається в рекапіталізації банку "Надра" до 1 січня 2010 р.

Казна та Політика
847
Питання про рекапіталізацію банку "Надра", швидше за все, не буде вирішене до 1 січня 2010 р. Про це повідомив заступник міністра фінансів Валерій Альошин. "Я не впевнений, що протягом місяця може бути прийнято принципове рішення щодо цього банку", - сказав він. Основною причиною відстрочення прийняття рішення щодо банку "Надра" В.Альошин назвав зайнятість Кабінету міністрів бюджетними проблемами.
Він також підтвердив, що уряд вже досяг домовленості з потенційними інвесторами банку "Надра", втім, ніяких документів ще підписано не було.
Нагадаємо, згідно з планом реструктуризації зовнішніх боргів банку "Надра", до 2 листопада банк мав підписати з кредиторами меморандум про взаєморозуміння. Кредиторам пропонувалося достроково отримати 20% виданого банку кредиту, пролонгувати 50% позики на 7 років або перевести частину боргу у форму субординованого. На початку листопада банк "Надра" не зміг домовитися з утримувачами боргів на 645 млн дол.
Реструктуризація боргів банку "Надра" є головною умовою його рекапіталізації державою, яку планувалося провести після 17 листопада.
Тимчасова адміністрація в "Надра Банк" введена 10 лютого 2009 р. Неврегульована заборгованість банку "Надра" складається з боргу з торговельного фінансування (470 млн дол.), євробондів (175 млн дол.), українських облігацій (61 млн дол.) і заборгованості перед НБУ (922 млн дол.). В середині серпня банк "Надра" домовився з найбільшими державними експортно-кредитними агентствами європейських країн про реструктуризацію 140 млн дол. позик під 4% річних і розстрочкою на 7 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас