Європа має намір фінансувати окремі проекти, а не програму модернізації української ГТС в цілому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа має намір фінансувати окремі проекти, а не програму модернізації української ГТС в цілому

Енергетика
185
Європа фінансуватиме конкретні проекти, а не програму реконструкції і модернізації газотранспортної системи (ГТС) України в цілому, заявив заступник міністра палива і енергетики України Сергій Павлуша.
"При отриманні грошей мова йде про конкретні проекти. Це не програмний підхід, а проектний. Це не транші які-небудь, це фінансування конкретних проектів", - сказав він на прес-конференції в Києві.
Разом з тим Павлуша відзначив, що грошові кошти Європа виділить лише в тому випадку, якщо проект буде таким, що окупається і гарантує повернення коштів інвесторам.
"Сьогодні НАК "Нафтогаз України" здійснює по графіку, який узгоджений з європейською стороною і з Міністерством палива і енергетики, підготовку цих проектів. Робота йде за планом. Готуються техніко-економічні обґрунтування, які мають розглядатися міжнародними фінансовими установами. І потім залучаються кошти", - розповів заступник міністра.
Він підкреслив, що мова йде про досить дорогі проекти, складні в технічному і організаційному плані.
"Ми розпочали на початку цього року і практично завершили в жовтні переговори про приєднання України до договору про Енергетичне співтовариство. Це практична економічна інтеграція, технічна якоюсь мірою інтеграція в європейський енергетичний простір", - відзначив Павлуша.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас