Нафта дешевшає і торгується нижче рівнів 76 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає і торгується нижче рівнів 76 дол. за барель

Енергетика
412
Ф'ючерси на "чорне золото" на торговельній сесії в п'ятницю 4 грудня закріпились на негативній території. В центрі уваги інвесторів знову виявилися побоювання відносно перспективи зростання економіки Сполучених Штатів, одного з найбільших в світі споживачів палива.
Приводом для подібних побоювань стали дані, оприлюднені напередодні Інститутом з управління постачаннями (Institute for Supply Management, ISM). У доповіді інституту йдеться про те, що індекс ділової активності у сфері послуг США знизився в листопаді на 1,9 пункти - до 48,7 пункту, тоді як аналітики розраховували на зростання даного показника. На цих даних сьогодні "просіли" і провідні біржові індикатори азійських фондових майданчиків, що також не сприяє зростанню нафтових котирувань.
Учасники торгів дуже стурбовані тим, що відновлення попиту на енергоносії може сповільнитися в умовах найгіршої рецесії і з часів Другої Світової війни. Сьогодні інвестори чекають нову порцію макроекономічних даних із США. Міністерство праці країни опублікує інформацію про зміну рівня безробіття минулого місяця. Експерти налаштовані не дуже оптимістично і вважають, що навіть при зниженні цього показника, він все одно залишиться на дуже високому рівні
На цьому фоні ф'ючерси на WTI знижуються на 0,61% (-$0,47 за барель) до рівня $75,99 за барель, тоді як ф'ючерси на Brent втрачають 0,46% (-$0,36 за барель) і тримаються на рівні $78,00 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас