Росія: Тисячні купюри нового зразка увійдуть в обіг у другому півріччі 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія: Тисячні купюри нового зразка увійдуть в обіг у другому півріччі 2010 року

Валюта
938
Російський Центробанк планує в 2010 році ввести тисячну купюру з новими ознаками захисту, повідомив перший заступник голови Центрального банку РФ Георгій Лунтовський на прес-конференції в Краснодарі.
"Раз на п'ять-шість років ми проводимо посилення захисту купюр. Востаннє воно було проведене в 2004 році, і донині ми вже накопичили обсяг нових захисних засобів, які хочемо впровадити в наші банкноти. І першою тут стане банкнота номіналом в тисячу рублів", - сказав Лунтовський.
Макет оновленої купюри може з'явитися до кінця нинішнього року. Сама ж банкнота буде введена в обіг в другому півріччі 2010 року, відзначив заступник голови ЦБ.
За його словами, дизайн купюр залишиться тим самим, але з'являться нові захисні ознаки, які, можливо, внесуть деякі корективи до зовнішнього вигляду банкноти. Надалі Банк Росії планує розглянути можливість введення нових захисних ознак і на інші банкноти РФ.
Лунтовський також відзначив, що після появи оновленої тисячерублевої банкноти Центробанк розраховує на різке скорочення підробок цієї купюри. "Інакше немає сенсу вводити оновлену банкноту", - підсумував він.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас