Асоціація малих міст: Відхилення нового Бюджетного кодексу створить додаткові проблеми для розвитку самоврядування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асоціація малих міст: Відхилення нового Бюджетного кодексу створить додаткові проблеми для розвитку самоврядування

Казна та Політика
152
Представники Асоціації малих міст України розчаровані тим, що Президент України Віктор Ющенко застосував право вето до нової редакції Бюджетного кодексу, і вважають, що такі дії призведуть до створення додаткових проблем в розвитку самоврядування. Таку думку сьогодні на прес-конференції в Києві висловив перший заступник виконавчого директора Асоціації малих міст України Віктор Кравченко.
"Ми просили Президента не ветувати закон про внесення змін до Бюджетного кодексу, але, на жаль, ситуація мала протилежний результат", - сказав В.Кравченко.
У свою чергу, міський голова міста Українка, віце-президент Асоціації міст України Павло Козирєв повідомив, що особисто через главу Секретаріату Президента Віру Ульянченко передавав звернення до Президента. "Я пояснював їй як губернатору в минулому, чого ми хочемо. Я від імені Асоціації малих міст просив зустрічі Президента з мерами міст, щоб ми мали можливість обґрунтувати необхідність підтримки цього закону, але ця зустріч так і не відбулася", - розповів П.Козирєв.
В.Кравченко також повідомив, що Асоціація малих міст вела переговори зі всіма парламентськими фракціями щодо підтримки Бюджетного кодексу. "Була узгоджена принципова позиція, що потрібно долати вето Президента. Але в результаті нас підтримали Блок Литвина, БЮТ і половина фракції "Нашої України". Тепер у нас проблеми - якщо немає грошей, про яке самоврядування може йти мова?" - запитав він.
Представники Асоціації малих міст підкреслили, що розвиток місцевого самоврядування має стати спільним для всіх гілок влади пріоритетом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас