Standard & Poor's назвало сміттям папери 10 дубайських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's назвало сміттям папери 10 дубайських компаній

Фондовий ринок
782
Агентство Standard & Poor's знизило рейтинги шести компаній, що належать емірату Дубай, до "сміттєвого" (junk, нижче "BBB-") рівня, повідомляє AFP. Серед них опинився і один з найбільших операторів портів у світі DP World.
Крім того, рейтинги були знижені і для чотирьох дубайських банків. S&P пояснило ці рішення тим, що вірогідність допомоги цим організаціям з боку уряду емірату залишається "низькою". Нагадаємо, раніше керівництво території відмовилося гарантувати борг свого основного інвестиційного конгломерату - Dubai World.
Агентство відзначило, що рейтинги цих банків і компаній залишаться під наглядом і можуть бути надалі знов знижені.
Уряд емірату Дубай 26 листопада заявив, що має намір попросити піврічного відстрочення на погашення боргу інвестиційного фонду Dubai World. Дана заява викликала паніку на світових ринках і спричинила зниження котирувань на фондових біржах Європи, Азії і США.
Пізніше Dubai World обмежив суму боргу, що підлягає реструктуризації, 26 мільярдами доларів, що трохи заспокоїло інвесторів. Загальний обсяг заборгованості Dubai World складає 59 мільярдів доларів, а весь борг Дубаю оцінюється в 90-100 мільярдів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас