ЗМІ: "Газпром" добивається списання 100 млн дол. боргу за транзит газу через Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: "Газпром" добивається списання 100 млн дол. боргу за транзит газу через Польщу

Енергетика
715
Російський газовий монополіст ВАТ "Газпром" добивається від польської влади зменшення або повного списання боргу в розмірі 100 млн дол. США за транзит російського газу по польській території, повідомляє порталу Dziennik.pl.
Повідомляється, що ця вимога стала причиною непідписання погодженого в кінці жовтня ц.р. нового договору про постачання російського газу до Польщі.
Ще одним спірним питанням є уточнення повноважень правління і наглядової ради компанії EuropolGaz, яка управляє польською частиною Ямальського газопроводу.
За даними порталу, "російська сторона хоче приймати рішення одноголосно, що, на думку польської сторони, в разі конфлікту інтересів може призвести до патових ситуацій ("Газпром" і польська PGNIG погоджували розділення акцій EuropolGaz за формулою 50 на 50% - ред.).
Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр польського уряду Вальдемар Павляк заявив, що уряд Російської Федерації затягує підписання нового газового контракту з Польщею, який дозволив би полякам уникнути газової кризи у зв'язку з недопостачаннями палива швейцарським трейдером "РосУкрЕнерго". За його словами, російська сторона запропонувала включити додаткові пункти в погоджений в кінці жовтня ц.р. документ, що, на його думку, ставить під сумнів можливість його затвердження до кінця 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас