Сотні керівників підприємств не пустять за кордон через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотні керівників підприємств не пустять за кордон через борги

Казна та Політика
8756
Міністерство юстиції з початку 2009 року направило до судів подання відносно майже 8 тисяч осіб про обмеження їх виїзду за межі України.
Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук.
За словами міністра, подання відносно боржників про тимчасове обмеження їх права на виїзд за межі України зроблені у зв'язку з невиконанням зобов'язань, покладених на них рішеннями судів. Зокрема, відносно невиконання аліментних зобов'язань, невиплати заробітної плати і тому подібне.
Так, серед найбільших боржників з виконавчих документів про стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов'язаних з трудовими правовідносинами, - ДП "Хімпром" (Харківська область), "Укрвуглереструктуризація" (Донецька область), ВАТ "Селмі" (Сумська область), чорноморсько-азовське виробничо-експлуатаційне управління морських доріг (Одеська область), "Гострозора" (Сумська область), НДІ аеропружних систем (АРК), ВАТ ФСК "Море" (АРК), ДП "Горлівський хімічний завод" (Донецька область), "Артемвугілля" (Донецька область), ЗАТ "Енерговугілля" (Донецька область) і ще близько двох десятків підприємств, заборгованість яких становить від 1 до 10 мільйонів гривень.
Нагадаємо, раніше українські суди заборонили 2,682 тисячам керівників підприємств виїжджати за кордон через заборгованість із виплати зарплати.
За позовами банків у виїзді за кордон на сьогоднішній день відмовлено більше 600 боржникам.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас