Україна може залучати понад 12 млрд. дол. інвестицій щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може залучати понад 12 млрд. дол. інвестицій щороку

Казна та Політика
354
Уже з наступного року Україна може залучати понад 12 млрд дол. іноземних інвестицій щороку.
Як повідомила УНІАН прес-служба Національного агентства України з іноземних інвестицій і розвитку (Укрзовнішінвест), про це заявив радник прем'єр-міністра України з іноземних інвестицій Владислав Каськів під час презентації Стратегії залучення прямих іноземних інвестицій в Україну "План дій - 2010", розробленою Нацагентством.
Каськів відзначив, що ця Стратегія, яку нещодавно розглянуто на засіданні уряду, визначає конкретний план дій і чіткі завдання у сфері залучення інвестицій на найближчі три роки.
Він нагадав, що основою для реалізації Стратегії є розпорядження Кабміну "Про інвестиційні проекти, що мають стратегічне значення для економічного розвитку держави" (№1432-р від 07.10.2009 р.).
За словами Каськіва, виконання розпорядження і реалізація Стратегії дозволять до середини 2010 року сформувати портфель 10-15 стратегічних і 40-50 значних галузевих або регіональних інвестпроектів загальним обсягом понад 12 млрд. дол. США.
Підбиваючи підсумки роботи новоутвореного Національного агентства з іноземних інвестицій і розвитку, Каськів заявив, що уряд прийняв рішення, яке має ключове значення для виходу України з кризи. "Принципово новий підхід до залучення прямих іноземних інвестицій передбачає цільовий пошук інвестицій під визначений урядом перелік стратегічних проектів. Це дає чітку стратегію розвитку, формує завдання всій системі влади і головне - передбачає досягнення певної мети у встановлені терміни. Використовуючи ці принципи, вже наступного року ми зможемо повернутися до показника інвестицій до кризового 2008 року", - переконаний радник прем'єр-міністра.
Національне агентство України з іноземних інвестицій і розвитку (Укрзовнішінвест), створене в січні 2009 року в рамках антикризових дій уряду, є центральним органом виконавчої влади України, який підпорядкований безпосередньо Кабінету міністрів і має спеціальний статус як єдина контактна точка для всіх іноземних інвесторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас