Beige book: ситуація в економіці США покращується помірними темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Beige book: ситуація в економіці США покращується помірними темпами

Казна та Політика
301
Ситуація в американській економіці продовжує покращуватися стриманими темпами - на тлі зростання в більшості регіонів США споживчого попиту при слабкості, що зберігається, на ринку праці і в житловому секторі, констатує Федеральна резервна система (ФРС).
В черговому регіональному огляді стану економіки США, який за кольором обкладинки називають beige book, що охоплює період з кінця жовтня по кінець листопада, говориться, що "економічна ситуація в цілому покращувалася помірно (modestly) в період з попереднього огляду".
Фінансові інститути, говориться в огляді, в цілому відзначають стабільний або слабкіший попит на кредити, погіршення якості кредитного портфеля. Зокрема, попит на кредити знизився в половині округів.
Банки ФРС в 4 з 12 округів (Філадельфія, Річмонд, Клівленд, Атланта) не відзначили якоїсь помітної зміни ситуації в економіці.
Beige book, яка виходить за два тижні до чергового засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC), використовується керівниками ФРС при ухваленні рішень з монетарної політики.
Обережний тон огляду свідчить про те, що керівники ЦБ навряд чи будуть схильні змінити в грудні свій курс грошово-кредитної політики. Зокрема, в огляді немає будь-яких свідчень, що говорять про різке прискорення темпів пожвавлення американської економіки, в той же час немає і жодних натяків на можливість другої хвилі рецесії.
В багатьох регіонах як і раніше наголошуються проблеми на ринку комерційної нерухомості, в цілому ринок нерухомості залишається слабким і подекуди ситуація на ньому навіть погіршується.
На ринку праці beige book вказує лише на окремі, розрізнені ознаки поліпшення ситуації.
На засіданні 3-4 листопада FOMC залишила процентну ставку без змін - в діапазоні від 0% до 0,25%, відзначивши поліпшення в економіці США, що продовжується, і низькі інфляційні ризики. У цій ситуації, вважає ЦБ, ставка залишатиметься на низькому рівні ще протягом тривалого періоду часу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас