На німецький автопром у 2010 році чекають тяжкі часи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На німецький автопром у 2010 році чекають тяжкі часи

Казна та Політика
522
Німецькому автопрому наступного року треба налаштовуватися на помітне скорочення обсягу продажів у Німеччині. Президент Об'єднання німецької автопромисловості (VDA) Маттіас Вісман вважає, що в 2010 році у ФРН буде зареєстровано лише від 2,75 до 3 мільйонів нових автомобілів.
Вісман пояснює це тим, що термін дії так званої "екологічної премії", завдяки якій автовласник мав можливість отримати 2500 євро в разі здачі старої машини в утиль і придбання нової, вже закінчився і ринок зараз "нормалізується". У поточному році, завдяки "екологічній премії", в Німеччині, очевидно, буде зареєстровано понад 3,8 мільйонів нових машин. Востаннє стільки автомобілів у ФРН було продано в 1999 році, нагадує агентство AFP.
І все ж, незважаючи на ослаблення автомобільного ринку в Німеччині, автоконцернам в 2010 році доведеться лише трохи знижувати темпи виробництва, вважає Маттіас Вісман. Він пояснює це збереженням високого попиту на автомобілі в країнах з економікою, що бурхливо розвивається, перш за все, в Китаї та Індії. Крім того, автомобільні склади у всьому світі спорожніли, і їх треба заповнювати наново. Вісман чекає, що в цілому обсяг автомобільних продажів у всьому світі в 2010 році збільшиться на 1-3 відсотки, повідомляє агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас