Президент Таджикистану закликав громадян купувати акції Рогунської ГЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Таджикистану закликав громадян купувати акції Рогунської ГЕС

Казна та Політика
174
Президент Таджикистану Емомалі Рахмон знов закликав громадян країни активніше купувати акції Рогунської ГЕС, яку він оголосив "об'єктом національного значення і фронтом творчої праці".
"Якщо кожна таджицька сім'я внесе три тисячі сомоні (у перерахунку близько 700 доларів США) в будівництво Рогунської ГЕС, то Таджикистан власними силами збере необхідну суму для пуску першого з шести агрегатів станції", наводить слова Рахмона агентство "Інтерфакс".
За даними таджицького президента, зараз "для запуску першої черги Рогунської ГЕС необхідно близько 600 мільйонів доларів, і для цього кожній сім'ї республіки, окрім малозабезпечених, необхідно придбати акції Рогуна на суму не менше 3 тисяч сомоні".
Як повідомляє агентство ІТАР-ТАРС, Рахмон пояснив, що акції Рогунської гідроелектростанції будуть випущені в січні 2010 року, а повернення вкладених коштів на придбання цінних паперів "гарантоване державою". Він також підкреслив, що акції "можуть купувати тільки громадяни Таджикистану, бо цей стратегічний об'єкт є власністю держави і не підлягає приватизації".
Агентство "Інтерфакс" в зв'язку з цим нагадує, що середня заробітна плата в Таджикистані складає 314 сомоні (у перерахунку приблизно 70 доларів США). Близько мільйона громадян республіки - трудові мігранти, що працюють в Росії. За даними Держкомстату, 53 відсотки населення Таджикистану вважається бідними, а 17 відсотків - критично бідними, тобто живуть на менш ніж 2 долари в день.
Широкомасштабна кампанія із збору коштів на добудову Рогунської ГЕС почалася в Таджикистані в листопаді. Спікер сенату Махмадсаїд Убайдуллоєв підрахував, що перерахування місячної зарплати всіма працівниками в Таджикистані привнесе в проект додаткові 154 мільйони доларів.
Між тим працівники бюджетної сфери почали скаржитися, що їх "добровільні" відрахування із зарплати здійснюються без їх відома.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас