Видобуток золота в Китаї йде на рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток золота в Китаї йде на рекорд

Банківські метали
596
Видобуток золота і попит на нього в Китаї - найбільшій в світі за обсягом золотодобування країні, можуть досягти історичного максимуму за підсумками 2009 року на тлі рекордного зростання цін на дорогоцінний метал, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на звіт Асоціації китайських золотошукачів.
Попит на золото в Китаї за підсумками поточного року може скласти понад 450 тонн, що набагато перевершить показник минулого року - 395,6 тонни. Обсяг видобутку може зрости до 310 тонн в порівнянні з 282 тоннами роком раніше, заявив у неділю заступник генерального секретаря Асоціації Чжан Юнтао. Видобуток золота в Китаї зріс в середньому на 9,5% на рік протягом останніх восьми років, відзначив він.
Китай перевершив Південноафриканську Республіку за обсягами видобутку золота і став найбільшим в світі золотошукачем в 2007 році і за підсумками 2009 року може стати найбільшим в світі споживачем дорогоцінного металу, відсунувши на друге місце Індію, заявили в липні поточного року в Міжнародній асоціації золотошукачів.
"Китай, ймовірно, стане лідером з видобутку і попиту на золото в поточному році, - заявила глава дослідницької групи з інвестицій Міжнародної асоціації золотошукачів Розана Возняк. Попит на ювелірне золото залишався низьким в третьому кварталі 2009 року, виняток становив лише Китай, свідчить звіт Асоціації".
Ціна на золото зросла з початку поточного року на 33% на тлі прагнень центральних банків світу, пенсійних фондів та індивідуальних інвесторів захистити свої активи від можливого знецінення й інфляції. Ціна на золото може досягти 1500 доларів за унцію в разі подальшого зниження курсу долара і збереження ставок на низькому рівні, вважає глава Graham Capital management Кеннет Тропін.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас