У Донецьку з'явиться мокре місце — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку з'явиться мокре місце

Казна та Політика
767
Вчора в Донецьку близько 300 метробудівців відмовились виходити на роботу у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати. В результаті в місті виникла загроза техногенної катастрофи: через припинення відкачування ґрунтових вод може статися підтоплення відразу трьох районів міста.
Про початок страйку повідомив голова первинної профспілкової організації ТОВ "Донецькшахтометробуд" Василь Антюшеня. За його словами, робітники 11 місяців не отримують зарплату, а єдина виплата цього року була здійснена з міського бюджету після акції протесту, проведеної метробудівцями 12 жовтня біля будівлі Донецької облдержадміністрації. "Людям нема на що утримувати сім'ї, нема на що навіть доїхати до місця роботи", - констатував Антюшеня.
Як сказав заступник директора ТОВ "Донецькшахтометробуд" Віталій Сандулов, співробітники підприємства розраховують на результати сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів. "Якщо нам виділять гроші - значить, до наступного бюджетного року протримаємося. Борг із зарплати зараз становить 10 млн грн.", - уточнив він. Вчора Василь Антюшеня процитував Ъ лист Міністерства транспорту в Кабінет міністрів, в якому говориться, що зупинка обслуговування п'яти об'єктів незавершеного будівництва метрополітену в Донецьку може призвести "до виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру з людським жертвами". "У зоні метрополітену розташовані трамвайні лінії, водопровідний вузол, коксохімічний цех металургійного заводу, газопроводи середнього тиску, а також житлові будинки", - уточнюється в листі.
Головний інженер ТОВ "Донецькшахтометробуд" Володимир Щенніков повідомив, що до сьогоднішнього дня щодоби на п'яти майданчиках метробуду відкачувалось більше 1100 кубометрів води. Припинення відкачування може призвести до підтоплення відразу трьох районів міста - Ворошилівського, Будьонівського і Пролетарського. У Головному управлінні МНС в Донецькій області заявили, що не в змозі вплинути на ситуацію, оскільки це не в їх компетенції. "Але підрозділи МНС готові до ліквідації надзвичайної ситуації, якщо вона виникне", - запевнили в управлінні.
Секретар Донецької міськради Микола Левченко провину за ситуацію, що склалася, повністю покладає на уряд. "На донецький метрополітен в держбюджеті було заплановано 500 млн грн. Проте Донецьк не отримав з цієї суми ні копійки. Аби не допустити техногенної катастрофи, Кабінет міністрів повинен терміново виділити метробуду необхідні гроші", - підкреслив він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас