Зростання дефіциту бюджету в Чехії досягло рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання дефіциту бюджету в Чехії досягло рекордного рівня

Казна та Політика
484
В Чехії зафіксовано рекордне зростання дефіциту державного бюджету, на кінець листопада цей показник становив 169,4 млрд крон (приблизно 9,5 млрд доларів), говориться в повідомленні міністерства фінансів республіки.
"Порівняно з листопадом минулого року доходи зменшились на 73,6 млрд крон (близько 4,7 млрд доларів). Найпомітніше знизились надходження від податків і зборів - на 53,3 млрд крон (приблизно 3,4 млрд доларів)", - зазначається в повідомленні.
До кінця поточного року бюджетний дефіцит, в чому не сумніваються празькі експерти, ще більше виросте. При цьому чеський уряд, формуючи бюджет на 2009 рік, планував дефіцит в сумі 38,1 млрд крон (близько 2,3 млрд доларів).
В майбутньому році бюджетний дефіцит Чехії визначений на рівні 163 млрд крон (близько 9,2 млрд доларів). Незалежні фінансові аналітики прогнозують, що уряду не вдасться втримати його в цих межах.
Варто чекати значного погіршення закладених показників, оскільки національна економіка відчуває серйозні труднощі через кризу, що триває, повідомляє ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас