Член Ради НБУ: Нацбанк України перерахує 608 млн грн. до держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член Ради НБУ: Нацбанк України перерахує 608 млн грн. до держбюджету

Казна та Політика
516
Рада Національного банку України (НБУ) на засіданні в понеділок затвердила поправки до кошторису центрального банку на поточний рік, якими передбачається перерахування до державного бюджету 608 млн грн., повідомив журналістам член Ради НБУ Юрій Полунєєв за підсумками засідання.
"За чинним законодавством ці 608 млн грн. (реальне перевищення доходів НБУ над видатками за підсумками 9 місяців - ІФ) мають бути перераховані до держбюджету", - сказав він.
За його словами, Рада Нацбанку підтримала рішення про реструктуризацію валютного боргу Кабінету міністрів перед НБУ на суму близько $1 млрд.
"Найближчим часом така угода (про реструктуризацію - ред.) має бути підписана", - додав Ю.Полунєєв.
За словами члена Ради НБУ, реструктуризація боргу уряду дозволить Нацбанку вивільнити з резервів понад 4 млрд грн.
Ю.Полунєєв відзначив, що з суми коштів, що звільнилися, Нацбанк також зможе додатково перерахувати певну суму до бюджету в рамках закону про фінансування підготовки до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012: сума перерахування до держбюджету розраховуватиметься з урахуванням коштів, які Нацбанку належить направити на формування резервів по кредитах рефінансування.
Щодо реструктуризації боргів уряду перед НБУ Ю.Полунєєв відзначив, що запланований випуск відповідних державних облігацій для переоформлення цього боргу.
За його даними, процентна ставка по цих інструментах істотно не перевищуватиме прогноз інфляції на 2010 рік (9,8%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас