Індекси Європи зросли на 1-1,3% на зменшенні побоювань відносно боргу Dubai World — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи зросли на 1-1,3% на зменшенні побоювань відносно боргу Dubai World

Фондовий ринок
207
Фондові індекси Європи в п'ятницю зросли на 1-1,3% на ослабленні побоювань відносно ситуації, пов'язаної з відстроченням погашення боргу Дубаєм, повідомило агентство Bloomberg.
Звідний індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 збільшився до закриття ринку на 1,2%. В ході торгів падіння індикатора досягало 1,8%, проте воно було компенсоване після появи очікувань, що Дубай отримає допомогу від сусідніх еміратів.
"Було багато думок відносно ситуації, що склалася, і інвестори прийшли до висновку, що проблема з боргом Дубаю може бути вирішена за підтримки уряду Об'єднаних Арабських Еміратів, - зазначає глава MFC Global Investment Management в Лондоні Девід Хассі. - Можливо, Абу-Дабі має можливість врятувати Дубай. Банки, які виступали з оцінкою ситуацією, що склалася, заявляли, що їх схильність до ризиків в дубайській кризі є "керованою".
Вартість паперів Royal Bank of Scotland в п'ятницю підскочила на 5,2% після падіння до мінімуму за останні сім місяців днем раніше.
"Ми сумніваємося, що проблеми в Дубаї поширюватимуться далі, - заявив стратег Credit Suisse Ендрю Гартавейт. - Є сильна упевненість в тому, що уряд ОАЕ надасть свою підтримку".
Акції Volkswagen, найбільшого європейського автовиробника, одним з акціонерів якого є держінвестфонд Катара, подорожчали за підсумками торгів на 6,4%. Аналітики BHF-Bank підвищили рекомендацію для паперів компанії до "купувати" з "продавати".
Вартість акцій London Stock Exchange, найбільшим акціонером якої є Borse Dubai, зросла на 2,9%.
Ціна паперів німецької Leoni, що випускає електропроводку для автомобілів, підскочила на 5,2%. Експерти CA Cheuvreux поліпшили рейтинг паперів до "вище за ринок" з "нижче за ринок".
В той же час після погіршення рекомендацій аналітиками Goldman Sachs подешевшали акції мереж магазинів побутової електроніки Kesa Electricals і DSG International на 1,6% і 1,5% відповідно.
Шістнадцать з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зросли за підсумками торгів в п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас