Ревальвація вигідна як самому Китаю, так і глобальній економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ревальвація вигідна як самому Китаю, так і глобальній економіці

Казна та Політика
1098
Китай повинен дозволити своїй валюті зміцнитися відносно євро та інших основних валют, оскільки це відповідає інтересам як самої Піднебесної, так і глобальної економічної системи. З таким закликом виступили провідні фінансові чиновники єврозони напередодні саміту ЄС-Китай, який відбудеться 30 листопада в Нанкіні, повідомляє Associated Press.
"Ми вважаємо, що організована і поступова ревальвація юаня служитиме найкращим інтересам Китаю і світової економіки", - заявив прем'єр-міністр Люксембурга, голова Єврогрупи (рада міністрів фінансів єврозони) Жан-Клод Юнкер.
З ним погоджується глава Європейського центробанку Жан-Клод Тріше: "Ревальвація юаня матиме позитивне значення зі всіх точок зору: з погляду двосторонніх, багатосторонніх відносин і, за нашим переконанням, з погляду інтересів китайської влади".
Недооцінений юань дає конкурентну перевагу китайському експорту - драйверу економічного зростання КНР. В той же час ревальвація юаня підвищила б купівельну спроможність китайських громадян і позитивно вплинула б на внутрішній попит.
В 2005 р., нагадує РосБізнесКонсалтинг, Китай почав валютні реформи, відв'язавши змінний курс юаня від курсу долара та оголосивши про введення керованого плаваючого курсу національної валюти в прив'язці до валютного кошика. За три подальші роки юань зміцнився до долара на 20%, проте в розпал світової фінансової кризи Пекін припинив цей процес, аби захистити своїх експортерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас