Податківець: Ухилення від податків масово практикує весь український бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківець: Ухилення від податків масово практикує весь український бізнес

Казна та Політика
1194
Схеми мінімізації податків в Україні здійснюються професійно - і нерідко за допомогою зацікавленої особи зі складу самої податкової, розповів високопоставлений податківець, який побажав залишитися невідомим.
"Якщо почати копати глибоко, хто є кінцевим вигодоотримувачем якогось "конверта" чи "фіктаря", можна випадково вийти на таких людей, які "зіллють" тебе одним дзвінком. Займаються цим усі ФПГ, але хто ж дасть команду брати в роботу якусь конкретну структуру, тим більше в період кризи, і тим більше напередодні постійних виборів?", - відзначив він.
При цьому податківець підкреслив, що 80% схем мінімізації податків є абсолютно законними і немає сенсу боротися з бізнесом, який використовує лазівки законодавства, оскільки ці лазівки влада не перекриває.
"Начальник податкової адміністрації, навіть якщо він отримує сигнали про розкриття схем мінімізації в особливо великих розмірах, завжди буде зацікавлений, щоб вигодоотримувач допоміг йому виконати місячний і річний план - ну і взагалі допоміг по житті. І ніхто не створюватиме проблем великому платникові податків на своїй території", - пояснив податківець.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас